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Oh, dat rükt good - oh, dat rükt fien!

Oh, dat rükt good, oh, dat rükt fien
hüüt rührn wi Deeg för Plätzchen in.
In de Koek, dor rükt dat lecker,
binoh as bie'n Zuckerbäcker...

Knecht-Ruprecht-Koken
375g Zucker, 3 Eier, 375g Mähl, 175g Mannelstifte, 80g raspelt' Zitronat, bäten Zitronenaroma,
1P Päperkoken-Gewürz, 5g Hirschhornsolt, 3EL Kaffee-Extrakt,1 Prise Solt,Schokolor-Fettglasur 
                                                                                                                                     
Zucker un Eier recht schuumig schlagen un nach un nach de annern Todaten unnerarbeiten.
12 bet 24 Stunnen rasten laten. Denn noch ees dörcharbeiten un 1 cm dick utrollen. 
In Rechtecke von 4x8 cm deelen un up eenen mit Backpapeer utlegten Bleck bi Middelhitz 20 Min. backen.
Sofort mit Schokoglasur oewertrecken.

Wiehnachtskekse

400g Weitenmähl, 100g Stärkemähl, 1/2 P. Backpulver, 200g Zucker, 1P. Vanillinzucker, je 1/2 TL Zimt, mahlen Nelken un Ingwer, 1 Prise Solt, 100g räben Walnoet, 2 Eier, 250g Botter orrer Margarine, Zitronenglasur   

Mähl un Backpulver sieben un mit de oewrigen Todaten fix verkneden. Denn 30 Minuten rasten laten, dünn utrollen un na Beleewen Formen utstäken.
Bi Middelhitz up een mit Backpapeer utleggten Bleck goldgäl afbacken.
Mit Zitronenglasur oewertrecken.    

Noetecken
Deeg: 150g Mähl, 1TL Backpulver, 65g Zucker, 1P. Vanillinzucker, 1 Ei, 65g Bodder orrer Margarine

Alle Todaten to eenen Knetdeeg verarbeiten, 32x24 cm utrollen un up'n Blech leggen.
Denn mit 2EL Aprikosenmarmelad' bestrieken.

Belag : 100g Bodder, 100g Zucker, 1P.Vanillinzucker warm maken un upkaken un 200g mahlen Hasselnoet unnerrühren. Dissen Belag up den Deeg verdeelen un in'n Backaben schuwen.
Backtied: 20 - 30 Minuten bi 160° C

Dat afkoehlte Gebäck in Veerecke von 8x8 cm schnieden, denn in Dreiecke.
Twee von de Ecken in Schokoguß intunken.

Gläuhwien         

is wat to’n Upwarmen.

Dortau schürren wi eene Flasch roden Wien in eenen Pott un gewen twee orrer dree Ätlepels Zucker dortau sowie eenen Ätlepel Zitronensaft, twee Gewürznelken un een Stück Stangenzimt..

Schön heit warden laten, awer nich kaken!

Denn dörchseihen un in hittbestännige Gläs füllen.

Teepunsch      

besteiht ut de glieken Todaten as Gläuhwien, awer wi gewen eenen halwen Liter frisch upbräugten schwarten Tee dortau.

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